FAQ

Här är en översikt över de oftast ställda frågorna. Som huvudregel hjälper det alltid att läsa igenom rese-artiklarna noggrant från start till slut. Om du fortfarande har frågor så kan du förhoppningsvis hitta svar här – annars är du välkommer att skriva till oss och fråga.

Hur bokar jag resan?
I artikeln om den resa du gärna vill boka, hittar du länkar till både flybiljetter och hotell. Genom att klicka på länkarna i artikeln (du kan klicka på antingen länktexten, på bilden av flyg eller hotellet eller på knappen där det står ”se flyg/hotell här”) tas du direkt till den relevanta bokningssidan. Där kan du boka din resa. Resespejare har inte något med bokning eller köp av resan att göra ­– vi förmedlar endast informationen.

Kan jag boka endast hotell eller flyg?
Absolut, du kan välja att boka endast hotell eller flyg – vi ger dig endast inspiration!

Priserna stämmer inte när jag vill göra min bokning – vad gör jag fel?

Om priserna inte stämmer med det som står i artikeln kan detta bero på följande punkter:

  • Flygbiljetterna eller hotellpriserna har stigit sedan vi hittade erbjudandet
  • Du har ändrat datumet för resan – priserna kan därmed ändras
  • Du vill resa i sällskap med fler eller färre personer än det som står angivet i artikeln

Kan jag boka resan på andra datum än det som står i exemplet?
På de allra flesta resorna kan du boka andra datum än det som står angivet i artikeln. Jag ger dig endast exempel på billiga resedatum. Priset för biljetterna kan dock komma att ändras utefter vilket datum du väljer, men de datum som står under ”exempel på billiga resedatum” borde ligga i någorlunda samma prisklass.

Varför reser så många med Ryanair och Norwegian?
Ryanair och Norwegian är två av Europas största flygsällskap, och även de som oftast har lägsta priser på biljetter.

Varför är det ofta bara handbagage inkluderat i priset?
Lågbudgetsällskaper som Ryanair och Norwegian inkluderar alltid 10 kg i handbggage i deras biljettpris. Vi tycker att man kan klara sig bra på 10 kg i bagage, vi reser ofta med endast handbagage och har aldrig stött på problem.

Vad kostar det om jag vill resa x antal personer på x datum?
Du kan själv gå in och ändra datum och antal personer på de länkarna som är angivna i artiklarna. Då kommer aktuella priser att visas. Vi har tyvärr inte möjlighet att svara på individuella reseförfrågor, därför är det lättast och snabbast om du själv går in på relevant länk och ändrar antal personer och/eller datum till det som passar dig, och få det aktuella priset direkt.