19 okt 2018

Kombo-resa till två storfavoriter: flyg till New York med stopp i Island för bara 2.290 kr

Vad säger du till att kombinera en storstadsresa med lite av världens mest fascinerande natur? Om ditt svar är: “JA, GÄRNA!” så har jag hittat något precis för dig! Med dessa biljetter får du chans att resa till fantastiska New York, men innan du sätter igång den amerikanska drömmen med billig shopping, musikaler på Broadway, legendarisk street-food och ett världskänt nattliv, så ska du ha en layover i Island. Där får du chans att uppleva en helt unik natur och härliga miljöer – helt i kontrast till det som väntar i New York. Låter detta spännande så är denna kombo-resan något du ska prova!

Kombinerad Island-New York resa
november - mars
2.290 kr
Köpenhamn
Reykjavik och New York
Billiga flyg till New York
inkl. 10 kg i handbagage
Biljetten med lång mellanlandning finns längre ner på sidan. Läs mer om det nedan.
Du kan också boka ett flyg utan övernattning på Island för samma pris.

Flyg till New York

Vid första blick ser det kanske ut att vara lite väl långt att ha en mellanlandning på 29 timmar – men oroa dig inte och låt mig förklara! Du ska nämligen inte sitta på flygplatsen i 29 timmar och ha det tråkigt. Såhär kommer din resa istället se ut:

Du flyger från Köpenhamn runt kl 20.00 och landar i Reykjavik kl 22.30, det ger dig ca 19 timmar i Island innan du reser vidare till New York kl 17.00 dagen efter. Under denna tid hinner du självklart inte göra den typiska Golden Circle turen eller se mycket av ön (vill du stanna längre så kan du läsa mer nedan om hur), men du har i alla fall tid nog till att smaka en kall Einstók (isländsk öl) på kvällen, njuta av en god frukost, kanske den traditionella isländska frukosten med hafgrautur och skyr, och till sist ett besök till det berömda Blå Lagunen. Efter lite bad är det dags för storstadslivet i New York!

travelmarket.se har jag hittat billiga biljetter från november till mars från Köpenhamn till New York för ett pris på strax över 2.000 kr. I detta reseexemplet flyger du den 19/3 – 27/3 för bara 2.290 kr (både med eller utan den långa mellanlandningen). Du flyger med Icelandair där du får service i form av mat och dryck men inte incheckat bagage. Du har 10 kg i handbagage inkluderat i priset och vill du ha mer kostar det extra. I listan nedan kan du se fler exempel men jag är helt säker på att det finns fler, så testa att gå in och använd sökmotorn för att hitta något som passar dig bättre.

Fler billiga resedatum:

  • 6/11 – 12/11
  • 30/11 – 7/12
  • 6/12 – 11/12
  • 14/1 – 21/1
  • 21/1 – 28/1
  • 28/1 – 4/2
  • 13/2 – 20/2
  • 18/2 – 25/2
  • 6/3 – 13/3
  • och många fler

 

Fler nätter i Island

Vill du gärna förlänga din vistelse i Island så är det inga problem att göra det. Istället för att välja en retur biljett som resetyp så kan du välja “Flera resmål”. Som du kan se i bilden nedan kan du sedan välja vilka datum du vill resa till vilken destination och sammansätta en helt egen rundresa. Priset stiger dock genom att göra detta då du tekniskt sätt köper 3 biljetter istället för 2, men ett pris på under 3.000 kr är ändå rätt bra!

 

Hotell i New York och Reykjavik

På skyscanner.se kan du jämföra flera hundratals hotell och sortera efter område, pris, antal stjärnor etc. Nedan är endast exempel men klicka in dig på sidan och se vad som finns, det behöver inte vara dyrt att bo i dessa städer såvida du inte vill bo lyxigt. Jag kan rekommendera att boka ett guesthouse eller B&B i Reykjavik då det brukar vara mycket billigare än traditionella hotell. Kika också på hotell i Brooklyn och Queens i New York, det ligger utanför Manhattan och är därför mycket billigare men metron gör att du enkelt kan ta dig in till centrum.

Hotell
Hotell i Reykjavik
Hotell i New York

Visum
Du behöver inget visum till USA, men du måste ansöka om en ESTA (resetillstånd) senast 3 dagar innan avresa och den kan du resa på i 90 dagar. Du kan göra det online här och det kostar ca 14 dollar (122 kr).

 

Har du en fråga eller fundering? Lämna gärna en kommentar nedan.

Denna artikel är mer än en vecka gammal. Därför kan antingen priserna har ändrats eller så är datumen inte längre tillgängliga.

HAR DU EN FRÅGA?

Your email address will not be published. Required fields are marked *