30 okt 2018

Roadtrip genom Florida: 1 vecka med hyrbil och flyg till Orlando för bara 2.839 kr

Många drömmer om att göra en roadtrip genom USA, men det är ett stort land och det är sällan man har den tid som krävs för en sådan resa. Då kan man istället dela upp sin roadtrip genom att ta en delstat i taget! Idag har jag sammansatt ett riktigt härligt paket till dig som drömmer om att göra en USA-roadtrip, som längtar till värmen och vill uppleva något riktigt roligt. Resan går till soliga Florida där du har möjlighet att uppleva alla spännande platser som Florida erbjuder t.ex. Miami, Everglades National Park, Key West och sist men inte minst Disney World i Orlando! Norwegian har just nu en halloween-kampanj där du kan boka superbilliga direktflyg i vinter. Jag har kombinerat det med en hyrbil så att du kan åka runt och se allt det du önskar, men självklart kan du välja att hyra bil endast i ett par dagar och kanske spendera mest tid i Miami Beach. Möjligheterna är oändliga!

Roadtrip i Florida
januari - februari
2.839 kr
Stockholm
Orlando
Flyg till Florida
inkl. 10 kg i handbagage
för 2.084 kr
Hyrbil
inkl. obegränsade mil, skade- och ansvarsförsäkring, stöldskydd., gratis vägassistans, avbokning och transferbuss
för 755 kr
Flyg
2.084 kr
Hyrbil
755 kr
Totalt (pr.person)
2.839 kr

Flyg till Orlando

travelmarket.se har jag hittat billiga flyg till Florida från Stockholm mellan januari – februari. Det är Norwegian som har en Halloween-kampanj och därför rabatterar sina biljetter. I detta exemplet flyger du den 14/1 – 21/1 för bara 2.084 kr. Med Norwegian får du 10 kg i handbagage. Vill du köpa till extra bagage så rekommenderar jag att du gör det direkt hos Norwegian istället för genom en byrå då det oftast brukar bli billigare. I listan nedan kan du se fler exempel på resedatum. Dessvärre gäller inte kampanjen på flyg från Göteborg eller Köpenhamn.

OBS! Kampanjen avslutas den 5/11 kl 23.59 så se till att få dina biljetter bokade innan dess för att utnyttja det låga priset.

Fler exempel på billiga resedatum:

  • 14/1 – 21/1
  • 21/1 – 28/1
  • 18/1 – 25/1
  • 18/1 – 28/1
  • 25/1 – 1/2
  • 28/1 – 4/2
  • 4/2 – 15/2
  • 11/2 – 15/2
  • och många fler

Hyrbil i Florida

skyscanner.se kan du hyra en bil från Orlando flygplats i en vecka för bara 1.510 kr, alltså 755 kr per person. Med i priset får du obegränsat antal km, gratis avbokning och vägassistans, skade- och ansvarsförsäkring och gratis transferbuss. Du kan själv välja vilken bil du vill ha, kanske en convertible eller en stor jeep för att känna dig riktigt amerikansk? Tänk på att priset kan gå upp och ner beroende på vilken bil du väljer och vilken tidspunkt på dagen du hämtar bilen.

Hotell i Miami

Du ska självklart ha hotell under din resa men det är helt upp till dig i vilken stad du väljer att boka det. Du har ju hyrbil vilket betyder att du enkelt kan hoppa runt lite. På skyscanner.se kan du se ett stort utbud och du hittar garanterat något som passar dig. Nedan kan du hitta en direktlänk till hotell i hela staten, men ändra gärna sökningen till iMiami, Walt Disney World eller någon av de andra städerna/områdena i staten.

Hotell i Florida

Roadtrip inspiration

Miami: Floridas nästa största stad bjuder på riktigt mycket roligt! Strand, kultur, matupplevelser, shopping, bra nattliv och mycket mer. Besök Little Havanna – stadsdelen med influenser från de många kubanska invånarna.

Orlando: Staden ligger ca 3 h bilresa norr om Miami och är nog mest känd för Universal Studios och Disney World. Älskar du Disney eller allmänt filmer och är en nöjesparks-älskare så är detta ett måste för dig!

Key West: Detta är ett måste när man har en härlig bil i Florida. Den 180 km långa bilresan till USA:s sydligaste punkt på ”Overseas-Highway”, som förbinder olika små öar hela vägen till Key West, är en fantastiskt upplevelse!

Everglades: Precis utanför Miami börjar denna gigantiska nationalpark där du kan komma nära krokodiler och massor med andra spännande djur. Jag rekommenderar att ta en tur på hoverboat, även om det är väldigt turistigt.

 

Visum

Du behöver inget visum till USA, men du måste ansöka om en ESTA (resetillstånd) senast 3 dagar innan avresa och den kan du resa på i 90 dagar. Du kan göra det online här och det kostar ca 14 dollar (122 kr).

 

Har du en fråga eller fundering? Lämna gärna en kommentar nedan.

Denna artikel är mer än en vecka gammal. Därför kan antingen priserna har ändrats eller så är datumen inte längre tillgängliga.

HAR DU EN FRÅGA?

Your email address will not be published. Required fields are marked *