24 okt 2018

Thailand: 2 veckor i Phuket på en 4-stjärnig resort för bara 5.087 kr inkl. direktflyg

Det finns inte många ställen som är lika prisvärda och härliga att resa till under de kalla månaderna som till Thailand. Phuket är landets största ö och ett riktigt tropiskt paradis som dessutom har allt du kan drömma om på en sol- och badresa; avslappning, naturupplevelser, kulinariska upplevelser, vackra vita stränder och mycket mer! Jag har sammansatt en väldigt billig paketresa på hela 2 veckor med direktflyg och ett inbjudande 4-stjärnigt hotell för ca 5.000 kr. Har du Thailand i tankarna ska du inte missa detta erbjudande!

Drömresa till Phuket
november
5.087 kr
Stockholm, Göteborg
Phuket
Hotell i Phuket
t.ex. det 4-stjärniga Casa Del M Resort
för 1.939 kr
Flyg till Phuket
inkl. handbagage
för 3.148 kr
Hotell
1.939 kr
Flyg
3.148 kr
Totalt (pr.person)
5.087 kr

Hotell i Phuket

skyscanner.se har jag hittat den fina 4-stjärniga resorten Casa Del M Resort som har fått 4 utav 5 på TripAdvisor och Certificate of Excellence. Hotellet ligger på en bergsluttning vid Patongs livliga centrum. Denna resort är för dig som gärna vill bo i en fridfull omgivning utan att vara för långt från staden. Stranden ligger en kort promenad bort och ändå erbjuder hotellet kostnadsfri transport både dit och till shoppingcentret Jungceylon. Det finns naturligtvis också ett härligt poolområde och ett fitnesscenter samt restaurang och café. Här bor du i 14 nätter på ett dubbelrum med luftkonditionering och egen balkong för bara 3.878 kr, alltså 1.939 kr per person vid en resa för två.

Flyg till Phuket

Drömmer du om Phuket nu i november så kan du hitta riktigt billiga direktflyg med charterbolagen Ving och TUI. På travelmarket.se har jag hittat flygbiljetter från Stockholm och Göteborg till Phuket för långt under 4.000 kr vilket brukar vara standardpris på flygbiljetter till Phuket. Du kan t.ex. resa från Stockholm med TUI den 5/11 – 20/11 för bara 3.148 kr. Då ingår handbagage och vill du köpa till bagage så kostar det 600 kr. Kikar man på ordinarie flygbiljetter så ligger de just nu på ca 3.900 kr, så även om du köper till bagage OCH mat ombord (249 kr) så blir det inte billigare. Du får ju även ett direktflyg på ca 11 h istället för 20 h med mellanlandningar. Det finns fler datum i november månad som är värda att titta närmre på om du inte kan flyga just detta datum, klicka på “till flygbiljetterna” för att se hela listan.

Transport till/från hotellet
Det smidigaste är att ta en taxi från flygplatsen, är ni två som reser blir det ca 100 kr per person för en 30 minuters resa. Vill du spara på pengarna kan du ta en buss från flygplatsen till Patong och därifrån ta en taxi. Bussresan tar 1,5 h och kostar ca 50 kr.

Visum
Du behöver inget visum för att stanna under 30 dagar, men du måste kunna visa din hemresebiljett. Skriv ut dina biljetter och ta med för att kunna visa upp vid inresa. Ditt pass ska ha minst 6 månaders giltighetstid vid inresa.

 

Har du en fråga eller fundering? Lämna gärna en kommentar nedan.

Denna artikel är mer än en vecka gammal. Därför kan antingen priserna har ändrats eller så är datumen inte längre tillgängliga.

HAR DU EN FRÅGA?

Your email address will not be published. Required fields are marked *