25 okt 2018

Solsken & värme på Teneriffa: 1 vecka på ett fint 3-stjärnigt hotell för bara 2.890 kr inkl. flyg

Vad sägs om att ta ett avbrott från vardagen och flyga ner till varmare breddgrader? Jag har idag hittat flygbiljetter över höstlovet som ger dig möjlighet att åka ner till favoritdestinationen Teneriffa där du kan räkna med 25 graders värme och 8 soltimmar om dagen. Ön ligger ju faktiskt så lång söderut att det är granne med Afrikas nordvästliga länder! Teneriffa är ett säkert kort när man prioriterar värme och avslappning men vill ha korta flygtider och är dessutom ett resmål som passar alla typer oavsett ålder eller intresse. Med det fina hotellet jag har hittat bor du centralt och granne till en vacker park, restauranger och butiker – en skön höstlovs-getaway helt enkelt!

Höst på varma Teneriffa
oktober - november
2.890 kr
Växjö, Stockholm, Malmö, Köpenhamn m.fl.
Teneriffa
Hotell på Teneriffa
t.ex. det 3-stjärniga Occidental Santa Cruz Contemporaneo
för 1.891 kr
Flyg till Teneriffa
inkl. handbagage
för 999 kr
Hotell
1.891 kr
Flyg
999 kr
Totalt (pr.person)
2.890 kr

Hotell i Teneriffa

skyscanner.se har jag hittat det fina 3-stjärniga Occidental Santa Cruz Contemporaneo som har fått 4 utav 5 på TripAdvisor. Hotellet ligger i det vackra området Santa Cruz och är nära till stranden, butiker, restauranger och barer. Runt hörnet hittar du en stor park, perfekt för sköna promenader vilket rekommenderas av många tidigare gäster. Hotellet har även en egen restaurang, en bar och takterrass med utomhuspool (säsongsöppen). Här bor du i en vecka i ett dubbelrum med gratis wi-fi och luftkonditionering för bara 3.782 kr, alltså 1.891 kr per person om ni är två som reser.

Flyg till Teneriffa

travelmarket.se kan du hitta billiga charterflyg med Ving i slutet på oktober – november från ett flertal avreseorter som Malmö, Stockholm och Göteborg. Jag har t.ex. hittat en avgång över höstlovet från Växjö den 30/10 – 6/11 för bara 999 kr. Med Ving får du 6 kg i handbagage och för att köpa till extra bagage kostar det ca 330 kr t/r. Det finns dock inte många flygstolar kvar, så du ska vara ganska snabb för att snappa upp biljetter! Det finns biljetter under hela november för under 2.000 kr vilket är rätt bra med tanke på att det är högsäsong under vintermånaderna, men de kommer antagligen att sjunka mer i pris. Är du flexibel med dina datum kan du alltså vänta ut det lite. Klicka på “se flygbiljetterna här” för att se hela listan på avgångar.

Transport till/från hotellet

Du landar på Tenerife Sur flygplatsen och ska ta dig upp till norra delen av ön. Det smidigaste är om du har egen bil då bilresan endast tar runt 30 minuter, men vill du inte hyra bil så kan du ta buss 111 som avgår var 30:e minut. Den tar dig till Intercambiador Santa Cruz där du byter till buss 921 till Mencey vilket är hållplatsen precis utanför ditt hotell. Bussen avgår var 5:e minut. Resan tar totalt 1 h 20 minuter och kostar mellan 100 – 200 kr.

Hyrbil

Jag rekommenderar att hyra bil om du tänkt utforska ön eller helt enkelt vill ha friheten att kunna ta dig runt. På skyscanner.se kan du hyra en bil i en hel vecka för bara 510 kr, alltså 255 kr per person vid en resa för två. Du kan parkera gratis på gatorna kring hotellet och det finns också möjlighet att parkera i ett parkeringshus runt hörnet från hotellet.

Hyrbil
inkl. gratis vägassistans, stöldskydd, ansvars- och skadeförsäkring och obegränsade km
för 255 kr

 

Har du en fråga eller fundering? Lämna gärna en kommentar nedan.

Denna artikel är mer än en vecka gammal. Därför kan antingen priserna har ändrats eller så är datumen inte längre tillgängliga.

HAR DU EN FRÅGA?

Your email address will not be published. Required fields are marked *